Fröken Frestelse

Fröken Frestelse

Om bloggen

Om allt som berör, får mig att skälva, känna hjärtat slå snabbare och andas häftigare.
Det handlar om att låta sig förföras. Våga, känna, smaka.. Det är en förlustelse i livet, kläder och skor, dyr whisky, bakverk, choklad och män.

Fantasier i kursiv stil, verklighet i vanlig.

Gå gärna in på Lustbloggar
och rösta orgasm så gör ni lilla Fröken glad!


Fem steg till bättre sex

FaktaPosted by Fröken Frestelse Sun, March 15, 2015 21:08:47
Det florerar väldigt mycket myter och sanningar där ute angående vad som egentligen är nyckeln till fantastiskt sex. Svaret torde vara att det inte finns någon ram över huvud taget annat än att du aktivt tar ansvar för dig själv och din partners önskningar och drömmar. Men om man ändå gillar något att hålla sig efter så kommer här fem väldigt goda råd.

1 Play date

Hur underbart det än är att vara spontan, så kan det också leda till slentrian och så småningom fruktansvärt fantasilöst sex. Varför sluta dejta bara för att du befinner dig i en relation (oavsett om den är fast eller ej)!?! Fortsätt att aktivt planera och förbereda för vissa speciella tillfällen där du förutom grooming (se till att du är hel och ren) kanske också förbereder något riktigt roligt du känner lust till. Kanske bokar ni till och med in en ”play date”!

Det är nämligen ett vetenskapligt faktum att sexuell förväntan förhöjer det sexuella begäret. Inte bara kvinnor behöver känna begär innan de kan känna sig upphetsade – även män mår bra av att få fantasin triggad (även fast det många gånger krävs lite mindre och går lite snabbare för dom). Förväntan/begär triggar fantasin och kan göra sexet å så mycket hetare.
Personligen eggar jag gärna med att ta någon porrig bild på underkläderna och sms:a killen innan vi går ut så han under dagen/kvällen kan drägla över vad han lite senare skall få sätta tänderna i. Jag tycker även om att trigga genom subtil kroppskontakt, blickar eller att kanske visa lite mer hud än brukligt när ingen annan ser än han. Många gångar har jag något superporrigt planerat när vi sedan kommer hem. Det ger mig mycket nöje att fantisera och planera vad jag vill göra med honom eller få honom att göra med mig. Det är samma sak när jag fotograferar till bloggen – å så mycket härliga fantasier som sätts igång. Jag blir lite våt bara jag tänker på det!
Det samma gäller för min kille. Han får gärna trigga mig långt innan vi faktiskt skall klä av oss och sätta igång. Vad som tänder just din kvinna kan ju förstås vara väldigt individuellt, men jag går definitivt igång på den där beröringen i nacken, smekningen över baken… Ja – vad som helst egentligen som påminner mig om närheten vi delar när vi har sex. Och JUST FÖR ATT DET INTE ÄR I EN SEXUELL SITUATION (dvs i förbifarten på snabbköpet, eller tunnelbanan, eller när jag lagar mat) så blir det mindre påträngande och föder begär efter mer eftersom hans beröring lämnar en liten tomhet som vill bli fylld.

Inte heller bara beröring sätter igång fantasin – berätta hur mycket du längtar efter att vara naken tillsammans (eller vad du nu gillar), lägg ner lite extra energi på att lämna en fin lapp din partners väska (eller sms), eller ge en liten gåva (jag älskar blommor - så enkelt men ändå så fin). Lite corny kanske, men vad det än nu är som får din partner att känna sig lite extra omhändertagen och åtrådd gör susen!


2 Do it!

Det spelar visst roll hur mycket ni får till det! Jag kan inte nog understryka att sex är limmet som håller ihop hela relationen. I tidigare inlägg har jag förklarat hur olika ämnen frigörs i vår kropp och alltså både fysiskt och psykiskt påverkar oss och binder oss samman efter en orgasm (läs här).
Ofta har vänner, tidningar och terapeuter en inställning som är känslo-orienterad gällande sex, ”gör det inte om du inte har lust”. Men denna inställning ignorerar helt faktumet att sex leder till förhöjt välmående och stärker relationen samt att lust är något som kan komma smygande när du minst anar det bara du är lite flexibel.
Om du konstant säger nej och inte är villig att acceptera möjligheten att sex är fantastiskt när ni väl är igång, eller påminner dig om hur bra du mår efter den där härliga orgasmen, så är chansen stor att ni distanserar er från varandra. Det är tufft att behöva vrida ner och stänga av sin åtrå och risken är att det där ”vilo-läget” blir ett mer konstant inslag än ”Gud vad du är fantastisk, jag måste ha dig nu”-läget. Det är så lätt att använda vardagen (disken, barnen, trötthet…) som en ursäkt. Men det är inte en konstruktiv inställning eftersom allt det där aldrig kommer att försvinna.
Försök i stället att vara öppen och släppa på spärrarna lite. Känn ingen press att ni måste köra maraton varje gång. Kör i stället maintenance! Dvs underhåll relationen mellan de där fantastiska, planerade omgångarna, med mer opretentiösa omgångar. Ibland kan ju självklart även dessa förvandlas till fantastiska knull, men det är inte det som måste vara målet. Målet är snarare en förstärkt närhet, en skön avslappnande stund tillsammans. Ni kommer märka att det blir mindre spänningar i relationen och kanske till och med känner er sugna oftare nu när ni släppt på stelheten kring ramarna för när ni kan och inte kan vara nära.


3 Tystnad tagning

Att kunna tala med varandra är essentiellt. Men att kunna förmedla något utan ord kan vara precis lika viktigt.
Man kan aldrig förvänta sig att någon annan skall veta exakt vad du behöver, ingen är tankeläsare, utan du måste själv kunna ta ansvar för och veta vad du vill samt förmedla det. Däremot kan det vara precis lika intressant att berätta vad du vill utan ord…

Det kan vara en utmärkt övning att sätta munkavel på din älskling (ta gärna något lite snällt i form av en mjuk skarf eller liknande om ni inte vill vara hard core direkt med en gagball). På så sätt blir tystnaden en del av spänningen och ni får aktivt visa med kroppen vad som önskas. Personligen tycker jag det är underbart att få bort alla ord och bara njuta av, och koncentrera mig på våra kroppar och hur beröringen känns.

Om ni nu måste prata – var positiv. I stället för att säga , ”jag hatar när du rör mig där”, säg i stället ”jag älskar när du rör mig här”. Stämningen blir så mycket bättre och ni slipper föda rädsla för att göra fel.


4 Take it slow

Saker behöver vi vara så fruktansvärt avancerade jämt – krångla inte till det i onödan. Sexet behöver inte bli bättre för att ni kör som kaniner eller byter position varannan minut. Snarare kan det vara supersexigt att tvinga sig till att ta det extra långsamt eller hålla en position längre än du skulle normalt.
Jag har ibland en tendens att bli överväldigad av de starka känslorna av extas, lycka och glädje. Tydligen är det ganska vanligt då vi tyvärr inte är så vana vid det. Jag kan nästan slå ifrån mig, försöka putta bort min partner när jag når den där punkten att det är så skönt att det nästan är obehagligt. Det är då det gäller att kunna och våga hålla ut, kanske sakta ner ännu lite mer, dra ut på det – våga utmana dig själv och försök hålla ut på extasen så länge som möjligt.
Även efter kan det vara underbart att inte bara skutta iväg fort som bara den till duschen, våga stanna kvar i stället. Ligg tillsammans i den positionen ni kom i. Känn närheten, varandras hjärtan som slår, värmen mellan era kroppar. Sup in stunden. Stanna i lyckan lite längre.


5 Våga vara egocentrerad

Det kan vara å så underbart att få hålla ögonkontakten med din partner och vara fullständigt drunknade i varandra. Men generellt så är sex faktiskt väldigt introvert på det sättet att mycket av lusten kommer ju inifrån. Är du för koncentrerad på din partner riskerar du alltså att tappa lite av intensiteten i känslorna. Det är helt ok att blunda eller titta på något annat än djupt in i partnerns ögon. Själv har jag en tendens att fastna med ögonen på hur han penetrerar mig…
Njutningen blir så mycket större för er båda när ni vågar tillåta er att ta in alla känslor, vända koncentrationen inåt och uppslukas av alla sensationerna i den egna kroppen.
Självklart tar ni ett gemensamt ansvar för att båda njuter och har det bra, men det skall inte vara på bekostnad av den egna njutningen. Var lite självisk och till och ta för dig – det är supersexigt med en partner som är helt uppslukad av stunden och extatiskt. Ha kontakt med dig själv och det du längtar efter och önskar.

Källor: Dr Tammy Nelson samt personlig erfarenhet. ;-)

  • Comments(0)//blogg.frokenfrestelse.se/#post77